2013. aasta TOP10 postitust

top 10Sarnaselt 2012. aastaga, teen ülevaate selle blogi populaarseimatest postitustest 2013. aasta lõpu seisuga.

Kolme aasta jooksul on siin kokku ilmunud 265 lugu ehk üks postitus keskmiselt iga 3-4 päeva järel.

2013 TOP 10

1) Kuidas teenida YouTubega raha? – 3-aastat vana postitus jääb ilmselt kauaks ajaks esimeseks, sest paljud selle blogi nooremad lugejad, loodavad sellest kõik trikid ja teadmised saada, kuidas oma populaarsed klipid kohe rahaks teha. Loodan, et see toob mõned “maa peale tagasi” ja teistele annab lisamotivatsiooni, sest osadel on see teatud määral õnnestunud.

Iga blogija tõenäoliselt veidi häbeneb oma mitme aasta taguseid lugusi, sama siin (eriti video kvaliteedi osas), kuid las ta olla. 

Terevisioon2) Kuidas parandada Estonia videootsingu tulemusi YouTubes? – Kaupo Kalda Terevisioonis antud intervjuu ajendas tegema rohkemate detailide ja soovitustega lugu.

Selle aasta postitustest kõige loetum lugu.

3) Eesti populaarseimad YouTube kanalid?SocialBakersist sai 2013. aastal sama, mis metrix.station.ee Facebooki fännilehtede statistika vaatamiseks ehk koht, kust vaadata Eesti ettevõtete ja organisatsioonide YouTube kanalite statistikat. Oli aluseks ka mitmetele teistele lugudele (a’la Eesti teatrid YouTubes).

4) Eesti Filmiarhiiv YouTube? – ühes hiljutises EPLi artiklis rääkis ka Artur Talvik, et (maksumaksja raha eest toodetud) filmid, mis on oma elu kinolinadel ja festivalidel ära elanud, võiksid olla tasuta kättesaadavad. Miks mitte YouTubes, näiteks Rahvusringhäälingu või selleks loodud Eesti Filmi Instituudi ametlikul kontol?

Artur Talvik

 

5) Robbie Williams Eesti turudusstrateegias – algselt kriitilisena mõeldud lugu tuli siiski välja pool-positiivsena, kuid kindlasti ka EAS nõustub, et mõned detailid oleks saanud paremini teha.

6) Sooline stereotüüp YouTubes – ahoi, bürokraadid! Kes maksab, tellib muusika… või video. Agentuurid ei tohiks feimi internetis endale koguda.

7) EASi matrjoškakampaaniast. Statistiliselt. – veidi kainem analüüs turundusmaailmas kirgi löönud matrjoškakampaaniast.

8) Mida peaks teadma telereklaami tellimisel (Veski-Mati näitel)? – telereklaami tootmine on kallis. TV ei ole ainuke ekraan.

9) Ristmeedia turunduse koolitus – panin Balti Filmi- ja Meediakooli ristmeedia magistriõppe põhiaine tunniajasesse koolitusse. Kasuta koodi “TOP10” ja saad kursuse 19.- USD-ga.

Ristmeedia turundus

10) TYCO Rapla “Rakvere Grill” – kevadisest vastasseisust TYCO Rapla ja Rakvere Tarva vahel tegid Rapla poisid paar videot. Huvitav, mis sel hooajal näha saab.

Kokkuvõte

Minu peamine õppetund 2013. aastast on, et YouTube ei saa kunagi olla ainsaks kanaliks. Ka nendele mänguritele ja YouTube staaridele, kes vaid sellega loodavad elatist teenida. Kasutada tuleb mitmeid kanaleid (ristmeedia) ning YouTube neisse oskuslikult sisse integreerida.

Kui videosisu olemas, aga seda interneti vahendusel teistele mitte jagada (a’la ainult agentuuride või piraatide kontol), siis jääb suur osa tähelepanust ja võimalustest kasutamata.

Lõpetuseks lubasin videoturunduse fännilehel 500 fänni täitumisel välja loosida ühe täiesti töötava Sony HandyCami, mille kunagi mitmesaja eest ostsin, koos lihtsa statiivi, lainurk subjektiivi ja korraliku akuga.

Sony Handycam

Kuna aasta jooksul ei ole seda jõudnud kordagi kasutada, siis hea meelega annan niisama ära. Veel selle aasta sees ehk vähem kui 12 tunni jooksul. Ühele fännile, kel seda vaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga